Inapoi, dar nu in viitor

Printr-o conjunctura fericita am ajuns sa am in proprietate o casa in Ibanesti de Botosani.Nu e o casa de vacanta pentru ca nu merg acolo in vacanta.E o casa de „unele week-end-uri de vara cand nu ploua”.Dar nu asta e subiectul.
Anul asta am fost o singura data.Ne-am hotarat cu o seara inainte.
Drumul incepe pe DN 2 sau E 85.Stai bine in scaunul de la volan, drumul e bun, mergi cu viteza.Am ales de data asta un audiobook.Mircea Cartarescu – „De ce iubim femeile”.O fi cu semnul intrebarii?
Treci de Roman, masina merge bine, Adrian Pintea citeste foarte bine.La Targu Frumos faci stanga spre Botosani.Renunt la doua benzi.Drumul nu mai e la fel.Asfalt cu denivelari.In unele locuri sunt presarate gropi.Pe care nu le vezi decat atunci cand intri in ele.Masini sunt mai putine.Pe stanga sau dreapta sunt aparitii animalice.Cai, vaci, oi, caini, in general nesupravegheate de oameni.
La tara oamenii nu merg pe trotuare pentru ca nu au.Merg pe sosea.Vineri seara incep sa-si desfasoare hobby-ul preferat:alcoolul.Asa ca trebuie sa mergi dar cu fereala.
Ma plictisesc de Cartarescu.Copilul imi spune sa mut pe radio.Bine, zic.Se prind posturi de radio destule, preponderent locale.Adica din Botosani, unde si intram.Posturi slabe.In general muzica la kilogram.As putea spune inascultabile. Ma gandeam ca scap rapid, dar nu.
Strada centrala e in reparatii.Mergem pe sinele de tramvai.Iesim greu.Noroc ca nu sunt prea multe masini.
Iesim spre Dorohoi.Soseaua devine mai denivelata.Incep sa apara carutele.Multe fara nici un sistem de semnalizare.In amurg se vad caciulile carutasilor.Nu se mai prind posturi de radio.A mai ramas Romania Actualitati.Ascult reportaje uluitoare.”Suntem la un camin de batrani unde stam de vorba cu veteranul de razboi…” cum il cheama.Sau „ne aflam la unitatea militara …cutare…si il rugam pe sergentul …cum ii zice…sa ne spuna cateva cuvinte”.Cutremuratoare fapte de viata!
Intru in Dorohoi unde incetinesc.Soseaua ce strabate centrul orasului a ramas la fel  ca pe vremea lui Carol I.E o groapa continua.In afara de asta parca si populatia e mai tuciurie la fata.Cred ca romi.Dar astia nu-s locuitorii Romei?
Am iesit din Dorohoi.Spre Ibanesti,masinile dispar de tot.Imaginile ce se desfasoara inaintea noastra par desprinse din anii ’80.Intram in sat.Oameni imbracati ca la 1907.Cred ca au mostenit hainele.Asfaltul e verde.De la balega.Se termina si asfaltul.Intram pe…pamant.Noroc ca a plouat.Si nu se face praf.Mai sunt case cu acoperis din stuf.Am impresia ca in afara de stalpii de curent nu s-a schimbat mare lucru de pe vremea lui Stefan cel Mare.Pe drum trec gaste.Si noi.
Ma gandesc ca acum cativa ani, nu multi, niste tipi din alta tara ne-au primit intr-o uniune de state.Imi vin in minte doar doua cuvinte:”Ha, Ha!”

Desktop

Casa parasita

Hot stuf

O casa

Glod

Reclame
Explore posts in the same categories: Drumuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: