Tectonic in grad de Comandor. Hoisan

Dupa concertul Compact, in aceeasi seara dar la Stage era Comandorul Hoisan, care, ne promitea „O seara nationalista” dupa cum era scris pe afis.
Fug acasa sa las o parte din familie si convoc doi prieteni vechi dintre care unul stia despre cine era vorba in concert.
Comandorul Hoisan este tipul care a „inventat” thrashul romanesc. L-am ascultat prima data acum douazeci si ceva de ani si cred ca Tectonic va ramane categoric in istoria undergroundului din Romania.
Nu era multa lume. Majoritatea cunoscatori si avand o oarecare varsta. Nu am vazut reprezentanti ai generatiei…care generatie?
Comandorul a cantat cu bassul si laptopul. Piese vechi in general pe care le stiam ori de la Tectonic ori de la Sub Semnul Crucii. Desi se apropie de 50 de ani omul a parut fresh si ne-a facut sa ne amintim de perioada de glorie a thrashului.
Cat despre chestia cu nationalismul nu prea am inteles-o…Sau poate ma asteptam la altceva. Bine, din cateva cantece razbatea un oaresice mesaj dar nu cred ca cineva a bagat de seama asta. Cateva piese au fost cantate in germana, pe fundal fiind proiectate imagini alb-negru din al doilea razboi.
Lumea prezenta nu prea s-a manifestat mai ales ca nici nu prea stiau cum. Erau prea „batrani” pentru mosheala iar aplauzele ar fi fost penibile. Pana la urma s-a ales a doua varianta dar prescurtata.
Spre sfarsitul concertului ramasesem foarte putini. La un moment dat Comandorul termina piesa si ne spune :-Cam asta a fost!.

Reclame
Explore posts in the same categories: Cronici

4 comentarii pe “Tectonic in grad de Comandor. Hoisan”

  1. brushvox Says:

    Liviu este un veteran al războiului rece, ar merita o pensie.
    Păcat este că se şterge sistematic trecutul şi istoria.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: