Banca din parc…

Cu o saptamana in urma am vazut la stiri cum au disparut niste bani din conturile unor cetateni. Nu mai conteaza numele bancii. Conteaza ca suma evaporata depaseste 2 milioane de euro. Artizanul actiunii, directoarea de operatiuni, a disparut pentru o vreme ca apoi sa fie gasita si arestata. Pana la urma deponentii au inceput sa-si recupereze prejudiciul, probabil din rezervele bancii.
Nu prea am inteles ce a fost in capul directoarei cand s-a apucat de operatiuni ilegale. La ce se astepta? Sa nu-si dea nimeni seama? Si cand a disparut la ce se gandea? Ca n-o sa intrebe nimeni de ea? Probabil s-a ascuns in baie de au gasit-o asa repede. Cat de tampit poti sa fii sa nu-ti dai seama de urmari?
Oricum metoda aplicata nu prea statea in picioare. Ori o faci ca lumea si reusesti ori stai dracului in banca ta.
Cu banii jefuiti trebuia sa fie demult in America de Sud. Sau in alta parte de unde nu poti fi extradat. Sub un alt nume. Cu alte acte. Dar la asta trebuia sa se gandeasca mult mai inainte.
La cateva zile alta stire. Altul baga mana intr-o suma mai mica. Omul avea nevoie pentru jocuri de noroc. Halal noroc! Evident ca l-au prins imediat. Probabil se ascunsese sub masa din sufragerie. Au pus banii inapoi parintii lui.
Imi amintesc ca pe la inceputul anilor ’90 circula un film „Weekend at Bernie’s” in traducere romaneasca „Weekend cu un mort”. Un angajat zelos al unei banci presta ore suplimentare. Nu-i iesea o balanta parca. Isi da seama ca cineva din interiorul bancii ciugulise cate un dolar din fiecare cont si-l virase intr-un cont separat. Contul s-a dovedit a fi al directorului de banca, Bernie, care la un moment dat este omorat putin si de aici mobilul filmului. Cred ca era mai simplu de aplicat metoda asta.
Pana la urma in vremurile astea de restriste oamenii incep s-o ia razna si profita de faptul ca mai toate institutiile sunt vulnerabile. Cea mai sigura ramane banca din parc pe care am stat. Insa si aia avea lemnul foarte uzat…

Reclame
Explore posts in the same categories: Chestii

2 comentarii pe “Banca din parc…”

  1. calin Says:

    Niste xifoneti,care habar nu au nici cum au ajuns in posturile alea bune din banca.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: