Sportul la sate

La rugamintea unor persoane implicate in chestia care se numeste powerlifting am zis sa fiu prezent la inaugurarea unui nou club, „Bronx” ce va avea ca obiect de activitate sportul amintit precum si judo. Ca un mare amator de sport mi-am zis ca nu am ce pierde mai ales ca se anuntau si demonstratii. Treaba asta se desfasoara pe langa Bacau in comuna Nicolae Balcescu unde e o sala de sport. Care credeam ca e data in functiune. Nu era asa…

Cand am ajuns, in jurul orei 1 dupa-amiaza, soseaua era blocata de politie. De la distanta se vedea o mare de oameni in fata salii. Ne uitam stupefiati! Ce succes o sa aiba powerliftingul! Inconjuram prin sat,parcam masina si ne deplasam la locul faptei. Ne apropiem de multime. Pe scarile salii de sport era amenajat un fel de prezidiu iar la microfon vorbea primarul comunei. In jurul nostru o multime de oameni in majoritate babete cu baticuri pe cap si mosi cu chelie. Zona e populata de ceangai astfel ca se auzeau diverse comentarii in slangul unguresc.

Primarul era excitat.In spatele lui stateau o gasca de oameni politici de nivel local care de care mai vomitabil. Prefectul, subprefectul, senatori, deputati. Singurul personaj mai de doamne-ajuta era Doina Melinte. Primarul ne anunta: „Suntem mandri ca sala noastra poarta numele Doamna Doina Melinte!”. Pe sala nu scria „Doamna”. Doar „Sala de sport Doina Melinte”. Primarul debiteaza diverse. Cate s-au facut in comuna sub domnia lui, cate mai are in plan. La un moment dat imparte diplome, plicuri cu bani si alte rahaturi. Cred ca i se lipise microfonul de mana. Ajunsesem la 1. La 2 fara 25 nu terminase!

Intre timp muream de plictiseala. Observ oamenii din multime. Mosi jegosi, babe imbracate in haine populare, tineri fara dinti in gura, femei cu pantofii scalciati, copii murdari, un politist cu moaca de Nicu Constantin. In atmosfera plutea un iz de balega amestecata cu fum.

Mai iau cuvantul cativa oameni. La un moment dat intra doi imbracati ciudat, cu niste fulare albe lungi. Mi-am dat seama ca sunt preoti catolici. Incepe o procesiune! Aia cantau la microfon, multimea le raspundea dupa niste reguli religioase pe care le stiau deopotriva. Simteam ca innebunesc!

Intr-un tarziu se termina. Politicienii aproape fug. E clar ca se grabeau la protocol. O fata anunta la microfon ca suntem poftiti in sala unde va avea loc o demonstratie de powerlifting. Taranii se bulucesc spre intrare. Intram si noi dupa vreo 10 minute. Sala deja era imputita de miros de balegar.

Constructia era imensa. Tribune, vestiare, camera pentru presa. Foarte bine facuta. Vopsita in portocaliu. Culoarea politica. Dar cine naiba o sa  joace handbal sau baschet in sat?

Au fost demonstratii de judo, box si kick-boxing. Primarul a incercat sa vorbeasca multimii despre baiatul ce lansa clubul „Bronx”. Dar nu se mai auzea nimic. Microfonul ramasese afara. Ce-or fi inteles babele cu batic nu stiu. Cert e ca taranii au iesit rapid din sala.

Cat despre mine…Am intins-o pe la 3. Ma voi intoarce saptamana viitoare cand va avea loc Cupa Moldovei la powerlifting. Sper ca primarul sa ne lase in pace!

Reclame
Explore posts in the same categories: Chestii

Etichete: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 comentarii pe “Sportul la sate”

  1. ovidiu Says:

    In aceeasi logica in care sala de sport se numeste „Doina Melinte” cred ca vor numi un eventual stadion „Mariana Tarca”. Dar na, cand primarul e PDL-ist si Doamna Doina e la minister, nu strica o limba in plus…

  2. VanBasten Says:

    trebuie sa remarc cu satisfactie ca am ratat la mustata aceasta „deplasare”

  3. iris Says:

    Subscriu la cele scrise de ovidiu


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: