Put in the morning

In clipa cand soricelul a luat vacanta am decis sa nu mai iau masina dimineata. Una ca nu mai aveam pe cine duce la gradinita si a doua ca pana la birou fac aproximativ 20 de minute. Mi-am zis ca daca plec la 8 fara doua zeci, la fix sunt prezent la birou. In plus e vara, e cald, mai admir frumusetile naturii si mai fac si miscare.
Si vreau sa va spun ca am reusit sa ma tin de program iar masina s-a prafuit in spatele blocului.

Dupa doua luni de mers pe jos am ajuns la o concluzie destul de dramatica pentru locatia in care traiesc: sunt o multime de romani care put!
Mai citisem prin tot felul de publicatii o gasca de sondaje din care reiesea ca romanii se spala cam rar, ca avem cel mai scazut consum de sapun pe cap de roman, mai pe scurt ca starea igienei la nivel national e naspa rau.
Va dati seama ca mergand pe acelasi drum doua luni am avut ocazia sa ma intersectez cu mai multe persoane, sa observ mai multe feluri de comportament sa-i spun oarecum impropriu „igienic”. Si nu vorbesc aici de boschetari care dimineata ies nauci din canale sau de sub scari. Sau de tigani care put indiferent de momentul zilei.

Dimineata este momentul cand oamenii isi golesc sinusurile. Barbatii, in general, se intrec in proiectarea flegmelor pe strada. Urmeaza cei care isi curata plamanii. Astia isi scot excretiile din gat, probabil din cauza tutunului. Pe ultimul loc sunt cei care si-au format un tic in a scuipa si li se pare o chestie tare. Un fel de smecher de oras. Lansatul flegmelor pe caldaram este un obicei care cred ca va deveni traditie la romani.

In fiecare dimineata am reusit sa observ oameni, atat barbati cat si femei, care purtau acelasi tricou sau aceeasi camasa cateva zile la rand. Evident ca emanau un miros de transpiratie violent. Daca mirosi a transpiratie la ora 8 atunci la 12 probabil ca puti a hoit! Intrebarea mea este cum se suporta pe ei insisi? Nu-i ustura nasul de miros?

Vara este anotimpul in care ne permitem sa mergem in sandale. Daca iti pui ciorapi e treaba ta ca esti ridicol. Dar daca nu…80% din barbatii pe care-i vedeam in sandale aveau pamant sub unghii. Ca sa nu mai spun ca am vizionat niste calcaie de dama atat negre de mizerie cat si crapate de ieseau greierii prin crapaturi. Si unii oameni pareau cu pretentii.

O alta categorie este a celor care put cu totul. Pe de-a intregul. Le put hainele. Impregnate cu putoare de corp nespalat. Partea nasoala e ca oamenii astia merg in locuri unde chinuie pe altii. In birouri, in autobuz, in diverse locuri publice.

Nu generalizez. Dar am impresia ca ponderea romanilor „spalati” scade de la o zi la alta.
Si, in alta ordine de idei, de-abia astept sa inceapa gradinita…

Explore posts in the same categories: Chestii

7 comentarii pe “Put in the morning”

  1. Anca Says:

    „put in the morning”, very nice. :))

  2. VanBasten Says:

    Inca nu ai vazut razboiul flegmelor vs pishat caini din B man

  3. ovidiu Says:

    Amin!
    Pentru mine totul a culminat cu femeia care a facut pe ea in autobuz si n-a dat nici un semn ca ar dori sa coboare.

  4. Mister Frontman Says:

    Banuiesc ca problemele astea sunt valabile pe intreg teritoriul. Din pacate tara noastra cam …pute.

  5. taes Says:

    Cred ca e o chestie cu marcatul teritoriului. Cu cat puti mai ingrozitor cu atat esti mai mascul alpha…:)

  6. calin Says:

    Yes man,i know a man who (pute) groaznic.

  7. iris Says:

    cati de astia gasesti…jegul e laitmotiv in tara asta.


Lasă un comentariu